10.05.2006

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σ΄ όλους τους λογοτέχνες που κατάγονται από τη Ρούμελη. Δηλαδή από τους πέντε νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδος.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λογοτεχνική κίνηση της Ρούμελης και να αναδείξουν νέους ορίζοντες με τους πρωτοφανέρωτους ποιητές και πεζογράφους.

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Θα οριστούν από το προεδρείο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής. Πιθανός χρόνος τέλεσης Συμποσίου, η τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου 2007.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
Βασ. Κόκκινος, πρόεδρος ΠΚΡ - επ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. - Π. Τούτουζας, αντιπρόεδρος ΠΚΡ, καθηγητής καρδιολογίας. - Β.Α. Λαμπρόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας, έφορος δημοσίων σχέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων ΠΚΡ. - Δημ. Κουτσουλέλος, επ. γενικός επιθεωρητής δημοτικής εκπαιδεύσεως.

Ιανουάριος 2007 -Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Σίνα-Αραχώβης. Το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών προωθεί πολιτιστικά και λαογραφικά θέματα της Ρούμελης. Έτσι στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οργανώνει το Συμπόσιο Ρουμελιώτικης Λογοτεχνίας με σκοπό να παρουσιαστούν οι λογοτέχνες της Ρούμελης και να αναδειχθούν οι νεώτεροι λογοτέχνες, τους οποίους δεν γνωρίζουμε. Ορισμένοι απ΄ αυτούς παρουσιάζονται ήδη από την εφημερίδα «Ρουμελιώτικη Εστία». Μέσω του Συμποσίου θα πετύχουμε και την αλληλογνωριμία των λογοτεχνών και θα αποφύγουμε τις ομαδοποιήσεις, που δυστυχώς παρουσιάζονται σε διάφορες πόλεις ή σωματεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μικρές εισηγήσεις για τη λογοτεχνία πριν από τους κύκλους απαγγελίας και ανάγνωσης έργων. Θα διαρκέσει ένα πρωινό.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο στείλτε στο fax 210 3637783 συμπληρωμένη την παρακάτω δήλωση συμμετοχής.
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Σίνα-Αραχώβης-Αθήνα
Πληροφορίες 6977 77 29 75 (κ. Β.Α. Λαμπρόπουλο).
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ TΗΛ.: FAX: E-MAIL: ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑ Ή και με ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ
Όνομα και Υπογραφή Υπευθύνου