12.14.2005

Εκδήλωση για τον Σικελιανό με ομιλητή τον Β.Α. Λαμπρόπουλο

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΑΧΕΠΑ (394-396 Princess Highway, Rockdale), πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγγελο Σικελιανό. Κεντρικός ομιλητής είναι ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Β.Α. Λαμπρόπουλος (αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Ρουμελιώτικη Εστία" του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών). Ταυτόχρονα θα γίνουν παρουσιάσεις των βιβλίων "΄Αγγελος Σικελιανός-ο Αρχάγγελος της Ποίησης" του Β. Α. Λαμπρόπουλου και "Το κέντημα μιάς ζωής" της Ελένης Σιδηρουργού. Χαιρετισμοί του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Παν. Σκανδαλάκη, της αντιδημάρχου Αθηναίων κυρίας Καλλιόπης (Κέλλυς) Μπουρδάρα -καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών-, του αντιδημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Τάκη Ματζουράτου και άλλων προσωπικοτήτων της Ελλάδος, θα διαβαστούν από τον Κώστα Ησαϊα. Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Λογοτεχνίας και Ποίησης "Κωστής Παλαμάς" της ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργος Λιανός.
Στην εκδήλωση θα επιδοθούν βραβεία, που έχουν απονεμηθεί σε ομογενείς από το 21ο Συμπόσιο Πεζογραφήματος και Ποίησης, που συνδιοργάνωσαν το Καφενείο Ιδεών Σαλαμίνας, ο Δήμος Σαλαμίνας, η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο όμιλος ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων. Βραβεύτηκαν ο Γιώργος Μακρίδης (τέσσερα λογοτεχνικά βράβεια), το Κέντρο Ελληνικής Λογοτεχνίας και Ποίησης "Κωστής Παλαμάς" της ΑΧΕΠΑ, για την πολιτιστική του δραστηριότητα, η Κλειώ Δημοπούλου και ο Αντώνης Β. Λαμπρόπουλος, για το ντοκιμαντέρ "50 χρόνια θέατρο".
Επίσης, ο Β.Α. Λαμπρόπουλος, εκπρόσωπος φορέων της Ελλάδος, θα επιδώσει αναμνηστικά του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών και του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ποιήματα του Σικελιανού θα απαγγείλει η Κική Μπέττη και θα ακουστεί μελοποιημένο το ποίημα «Αττικό», από τον Γιώργο Νταλάρα. Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Γιάννης Καλλιμάνης.