2.28.2006

Ρουμελιώτικη κουζίνα

Πολυσπόρια

Υλικά για 8-10 άτομα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιτάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
1 φλιτζάνι τσαγιού φασόλια
1 φλιτζάνι τσαγιού ρεβίθια
ελαιόλαδο-αλάτι-ζάχαρη-κανέλα

Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε διαφορετικές λεκάνες με κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Την επομένη μέρα ζεσταίνουμε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα ένα κάθε είδος των οσπρίων. Αφού βράσουν, με το ανάλογο ελαιόλαδο και αλάτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη (δοκιμάζοντας όσο θέλουμε να είναι γλυκά). Όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ώσπου να χυλώσουν, τα σερβίρουμε στα πιάτα πασπαλίζοντάς τα με κανέλα.
Σημείωση: Το φαγητό αυτό γίνεται στις 21 Νοεμβρίου, γιορτή της Παναγίας της Πολυσπορίτισσας.

Πηγή: Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2006, «Α Εκδοτική ΕΠΕ, ανθολόγηση Αριστείδη Καβάγια.