1.09.2006

Σαλάτα με αυγοτάραχο, ντοματίνια και σέλερυ

50 γρ. Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
2 κλωναράκια σελερυ
200 γρ. ντοματίνια
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
χυμό 1 λεμονιού
4 φέτες ψωμί μαύρο η με προζύμι

Ψιλοκόβουμε το σέλερυ και τα ντοματίνια σε 4 κομμάτια. Ανακατεύουμε με αλάτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και μοιράζουμε τη σαλάτα πάνω από τις φέτες του ψωμιού.
Κόβουμε το αυγοτάραχο σε λεπτές φέτες και το απλώνουμε πάνω από τη σαλάτα. Τρίβουμε πιπέρι πάνω από το αυγοτάραχο και συμπληρώνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο.
Είναι μια καλοκαιρινή σαλάτα με έντονες αρωματικές και ελαφρά πικάντικες γεύσεις από το αυγοτάραχο και το ελαιόλαδο.
Σερβίρεται καθαρισμένο από το κερί του, κομμένο σε λεπτά φετάκια.Τρώγεται πάνω σε φετάκια φρέσκου ψωμιού. Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες ελαιόλαδου και λιγο λεμόνι. Η κραταιή γεύση του αντέχει και τα πιο ισχυρά οινοπνεύματα χωρίς να εξουδετερώνεται. Ταιριάζει με ομελέτες, μακαρόνια, φρούτα εποχής, σύκο, μάνγκο, αχλάδι κ.λ.π., ενώ συνοδεύει σαλάτες και λαχανικά. Μπορείτε να το γευτείτε με Μπέλμα τοστ αλειμμένο με λιωμένο τυρί φέτα και ψύχα λεμονιού. Με κουλούρι κομμένο στη μέση αλειμμένο με λειωμένο τυρί, λεμόνι και φυλλαράκια ρόκας. Με χυμό φρέσκου λεμονιού ως dip συνοδεύοντας λαχανικά. Συνοδεύει θαυμάσια όλα σχεδόν τα ποτά. Υποστηρίζει πολλά πιάτα και τόστ. Με μικρό μπριός κομμένο στη μέση αλειμμένο με φρέσκο βούτυρο.

Πηγή: Gourmed