5.07.2006

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΜΕΤΕΡΙΖΙ»

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την διατήρηση και διάδοση της ιστορικής κληρονομιάς της Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε 3μηνιαίο ποικίλης ύλης, περιοδικό- λεύκωμα με την επωνυμία: «ΜΕΤΕΡΙΖΙ» - Αιτωλών & Ακαρνάνων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και εκδότης του Περιοδικού κ. Κώστας Μπαλωμένος, στο εισαγωγικό σημείωμα του 1ου τεύχους αναφέρει:

Με την παρούσα έκδοση επιθυμούμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στα πολιτιστικά δρώμενα του Περιστερίου, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Αιτωλοακαρνανίας. Επιθυμούμε να συμβάλουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του πολιτιστικού (και όχι μόνο), γίγνεσθαι μέσα στο οποίο δρούμε και δημιουργούμε. Έχοντας επίγνωση της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής πραγματικότητας που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά, γνωρίζουμε εξ’ αρχής ότι αναλαμβάνουμε μια δύσκολη αποστολή.

Η αγάπη μας όμως, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Αιτωλοακαρνανία και το μέλημά μας για τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της στις νεότερες γενιές, μας δίνει τη δύναμη που απαιτείται και την τόλμη, ώστε να προχωρήσουμε σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Ο τίτλος του περιοδικού μας είναι…

«Μετερίζι» Αιτωλών & Ακαρνάνων, γιατί ανάμεσά μας δεν πρέπει να υπάρχουν έχθρες και αντιπαλότητες. Γιατί το συμφέρον όλων, και πάνω απ’ όλα του τόπου μας απαιτεί να είμαστε ενωμένοι. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτά που μας αναλογούν.

«Μετερίζι», γιατί όλοι οι συμπατριώτες μας που οι ανάγκες της ζωής πριν πολλά χρόνια, τους ανάγκασαν να αποχωρήσουν από τις πατρογονικές εστίες τους αλλά, και εμείς οι δεύτερης γενιάς Αιτωλοακαρνάνες χρειαζόμαστε ένα δικό μας Μετερίζι».

«Μετερίζι» γιατί πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανούς τους δεσμούς με την Αιτωλοακαρνανία μας και να καλύψουμε το κενό έκφρασης και εκπροσώπησής μας σε μια αχανή και απρόσωπη μεγαλούπολη όπως είναι το Περιστέρι και η Αθήνα γενικότερα.

Θέλουμε να προσφέρουμε μια νέα πρόταση στο πολιτιστικό κίνημα του τόπου μας, γι’ αυτό δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι από τα ίδια.

Επιδιώκουμε το έντυπό μας, να αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο και απαραίτητο χρηστικό εργαλείο για τον αναγνώστη του.Επιδιώκουμε ο οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από τη μόρφωση, το επάγγελμα και την κοινωνική του θέση, να μπορεί να διαβάζει αυτό το έντυπο, και να λαμβάνει χρήσιμη πληροφόρηση και γνώση για τα θέματα που τον αφορούν.Φιλοδοξούμε να σηκώσουμε τον πήχη ψηλά γι’ αυτό, σας θέλουμε όλους κοντά μας. Να γίνετε συμμέτοχοι και αρωγοί στην προσπάθειά μας ώστε να υπάρξει μια πραγματικά πολιτιστική και πνευματική ανάταση στον τόπο μας, την Αιτωλοακαρνανία.

Ο εκδότης και η συντακτική ομάδα του περιοδικού, φιλοδοξούν οι αναγνώστες να αποκτήσουν το δικό τους φορέα έκφρασης και επιζητούν δημιουργικές και πρωτότυπες σκέψεις που θα καταστήσουν την προσπάθειά τους ξεχωριστή. Γι’ αυτό, καλούν όσους έχουν να καταθέσουν κάτι διαφορετικό, πέρα από τα συνηθισμένα και τα καθημερινά να επικοινωνήσουν στα τηλ: 210-57.28.881 & 6945-015734 ή στο E-mail: info@meterizi.org.gr