4.06.2006

Εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου

Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο για τα 180 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου. Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Οι εφημερίδες της Επανάστασης» ήταν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Β.Α. Λαμπρόπουλος, ο οποίος κυρίως αναφέρθηκε στις δύο εφημερίδες του Μεσολογγίου «Αιτωλική» και «Ελληνικά Χρονικά». Την εκδήλωση προλόγισε η αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κυρία Κέλλυ Μπουρδάρα, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο δεύτερο μέρος τα μουσικά σύνολα της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σταύρου Μπερή παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τραγούδια της Ρούμελης και τον Ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων του Κωστή Παλαμά σε σύνθεση του Σπ. Σαμάρα.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο κ. Β.Α. Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος του Κέντρου Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Ποίησης «Κωστής Παλαμάς» της ΑΧΕΠΑ του Σίντνεϊ, επέδωσε τιμητικά διπλώματα στους κ. Παν. Σκανδαλάκη, τ. Υφυπουργό Εξωτερικών, κα Κέλλυ Μπουρδάρα, Αντιδήμαρχο Αθηναίων, κ. Βασ. Κόκκινο, επίτιμο πρόεδρο του Αρείου Πάγου-Πρόεδρο του ΠΚΡ, κ. Δημ. Μαντζουράτο, Αντιδήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Γιάννη Μαρωνίτη, Αντινομάρχη Πειραιώς-πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, κ. Ντίνο Κουμπάτη, πρόεδρο 21ου Συμποσίου Πεζογραφήματος και Ποίησης Σαλαμίνος, κα Μαρία Αλυφαντή, δημοσιογράφο ANTENNA Pacific.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Παν. Σκανδαλάκης και ο πρόεδρος του ΠΚΡ κ. Βασ. Κόκκινος.
Εκτός από τους παραπάνω παραβρέθηκαν πολλοί επιφανείς ρουμελιώτες μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός κ. Ι. Γρίβας και ο γενικός γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παν. Κοντός, ενώ χαιρετισμούς έστειλαν η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βασ. Μαγγίνας και ο δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γ. Πρεβεζάνος, ο οποίος εκείνη την ημέρα βρισκότανε στην Ζάκυνθο για την παραλαβή προτομής του Διον. Σολωμού.